• Sancak Mah. Yonca Sk. Süleymaniye Apt. No:12 Selçuklu/KONYA

Sirke İle Temizlik

Doğal ürünler kullanarak da evde temizlik sağlanabilir. Aralarında en marifetli olanı da sirkedir. Sirke temizlik alanında birçok konuda yardımınıza koşar. Çamaşırlar, pencereler ve bir çok şey temizlenebilir. Marketlerde, pazarlarda bu doğal ürünü alarak nasıl temizlik yapabilirsiniz ?

Leke çıkarma

Vişne lekesi, domates lekesi ve koyu lekelerde sirke kullanarak lekeyi çıkarabilirsiniz. Lekeli kısmı suda beklettikten sonra içi sirke dolu bir kaba veya kovaya yerleştirdikten sonra lekenin kaybolduğunu göreceksiniz. Ter lekesi içinde sirkeye karbonat karıştırıp bir kapta beklettikten sonra sirkeyi ekleyin. Sirke ile karbonatın tepkimesinden kaynaklı  baloncuklar göreceksiniz. Bunun gazın size bir yan etkisi olmaz. Bu suyu ter lekeli bölgeye sürdükten sonra lekenin kaybolduğunu göreceksiniz.  Böylece ter lekesinden kurutulursunuz.

Kötü kokulara karşı çözüm

Sirke sigara kokusu, ter kokusu gibi kokularında temizlenmesinde oldukça faydalıdır. Oda da sirkeyi bir kaba açık bir şekilde koyup beklettikten sonra kokuların gittiğini göreceksiniz.

Çamaşır Yumuşatma

Deterjanlarınızın içine bir miktar sirke koyduğunuzda hiçbir kimyasala gerek kalmadan çamaşırlarınızın yumuşadığını göreceksiniz. Fakat çamaşırlar biraz sirke kokacaktır.

Ev aletlerinin temizliği

Kumandalar, laptoplar, bilgisayarlar ev telefonları gibi gereçlerin temizliğinde de sirke kullanabilirsiniz. Kirli fırın ve ocaklarda sirke kullanımı ile de iyi sonuçlar alınmaktadır.

Mutfak Tezgahları

Mutfak tezgahlarında kimyasal kullanımı yerine sirke kullanımı tercih edebilir. Sirke kullanarak mutfağınızı temizleyebilirsiniz

Cam Temizliği

Camlarınıza 2 su bardağını bir litre suya karıştırdıktan sonra temizlik için kullanabilirsiniz.